For mange er det å reise på ferie årets høydepunkt. Å komme seg vekk fra hverdagen, slappe av og kose seg i varmen samt kanskje det viktigste, tilbringe tid sammen med familien. Noen reiser på ferie her i Norge, andre reiser til det berømte syden og så er det dem som drar på langtur til den andre siden av verden. Er du blant de som drømmer om en lang ferie, så er du garantert ikke den eneste. Å reise på tur, enten de er korte eller lange, enten det er en helgetur til London eller tre uker på en strand i Thailand, så har det blitt mer og mer vanlig. Vi nordmenn er et farende folk. Det koster selvsagt ikke penger å drømme om eksotiske feriesteder, men skal du sette drømmen ut i livet og reise til Thailand, Florida eller kanskje til Buenos Aires, så krever det en god oppsparing. Det er selvsagt koselig å spare opp til den lange feriereisen, men skal reisen gjennomføres innenfor rimelig tid, så kan det ofte være behov for litt ekstra finansiering. Skal du gjøre reisen så rimelig som mulig, så må flybillettene gjerne bestilles lang tid i forveien slik at du får de rimeligste billettene. Det er ikke alltid gitt at du har penger til dette ett år før reisen skal finne sted.
Finansiering av reisen gjennom et forbrukslån
Med et forbrukslån kan du finansiere kjøpet av de billige flybillettene fremfor å vente til du har fått spart opp. Det kan være mange tusen å spare ved å kjøpe billettene når de er billigst, og det er således langt fra sikkert at et lån vil være en dyrere løsning. Samtidig vil du også sikre deg at det dyreste ved ferien er betalt og ikke blir dyrere enn nødvendig. Du kan søke om et forbrukslån på dagen hos mange ulike banker og finansieringsselskaper. Du trenger ikke å stille sikkerhet for lånet og det er heller ingen som stiller kritiske spørsmål til hva pengene skal spanderes på. Du kan låne fra kr 5000 og helt opp til kr 500 000, så er du ute etter et forbrukslån er mulighetene mange.
En lånemegler kan gi deg gode tilbud
Se på nettet etter lån og hvilke betingelser de kan tilby, slik at du finner et lån som blir så rimelig som mulig. Et alternativ er å bruke en lånemegler. Dette er selskaper som jobber sammen med en rekke banker og på den måten vil den ene søknaden du sender inn nå ut til flere banker på samme tid. Dette gir deg større sjanser for å få et tilbud om lav rente, og samtidig slipper du styret med å sende inn søknader til flere banker. Det koster deg ingenting å bruke en lånemegler, siden de får betalt fra bankene for å formidle kunder til dem.
Hva koster det å låne penger til ferie?
Når du søker om et forbrukslån vil banken gå gjennom søknaden og foreta en kredittvurdering. Her ser de på flere faktorer som alle er med på å avgjøre om du får innvilget lånet, hvor mye du eventuelt får låne og til hvilken rente. Det som er mest interessant for banken er om du kan betjene et lån og derfor ser de på inntekten din, hvor mye gjeld du har fra før av og hvordan din betalingshistorikk ser ut. Disse tallene brukes til å bestemme om du er kredittverdig eller ikke. Du skal derfor ikke bli overrasket dersom du har søkt om et lån på kr 60 000, men får tilbud om å låne kr 40 000. Da er dette grensen for hva den aktuelle banken mener du kan låne. Men bankene har forskjellige krav og det lønner seg derfor å søke hos flere banker på samme tid.
Når det gjelder tilbakebetalingen av lånet, så er det mange som tilbyr opp til 15 år som maksimal nedbetalingstid. Dette er selvsagt en fordel om du ønsker å betale små beløp hver måned og dermed unngå større ekstrautgifter på budsjettet ditt. Husk bare på at jo lengre tid du bruker på å betale lånet tilbake, desto dyrere blir det i renter. Derfor bør du planlegge å betale lånet tilbake når du får ferie-pengene dine utbetalt. Når du tar opp et forbrukslån for å kjøpe de billige flybillettene, så er disse uansett til ferien din, og lånet blir som sagt mye rimeligere om du betaler det tilbake så fort som mulig.
Nettopp renten på et forbrukslån er den dyreste biten. Den effektive renten du må betale ligger vanligvis på mellom 10 – 20%. Det er kredittvurderingen som avgjør hvor mye du må betale i rente, men gjennomsnittet ligger på ca. 15, og det er en slik rente du bør budsjettere med om du skal regne ut hvor mye lånet vil koste deg. I tillegg må du betale et etableringsgebyr for opprettelsen av lånet og et termingebyr hver måned. Sammenlign kostnadene på de ulike tilbudene du mottar og velg det som er rimeligst og som kommer med de beste betingelsene. En side vi kan anbefale for sammenligning er Lånepådagen no – lån.